Veseljakinja Nina je za vprašanja tokratne sobotne oddaje Spominčice poklicala glasbenika, ki ga spremljamo kot harmonikarja v ansamblu Petka in pa tudi vokalista. S svojim petjem še posebej navduši v skladbi 'Ko sem sam doma'. Gre za zelo duhovitega glasbenika z veliko pozitivne energije. V ansamblu izstopa tudi po tem, da ima najmanj las oziroma jih sploh nima.
Stane Žekar je bil tisti, ki smo ga postavili pred vprašanja iz otroštva!
Nekaj od tega, kar nam je razkril, pa v spodnjih vrsticah...
Katera hrana ti je v otroštvu najbolj dišala?
"Kot otrok sem najraje jedel pečen riž, ki ga je pripravila moja pokojna babi. Pripravi se tako, da se riž najprej skuha potem pa se ga speče še v pečici za cca. 20 minut, da se lepo naredi skorjica. Tega ne bom nikoli pozabil."
Kdo je bil tvoj prvi največji prijatelj in ali še ohranjata stike?
"Moj prvi največji prijatelj je naš vodja in klarinetist ansambla Matjaž Vodišek, ker sva bila soseda ' čez cesto'. Celo otroštvo sva bila skupaj v dobrem in slabem sedaj pa ta vez teče tudi naprej v ansamblu Petka. "
Učitelja katerega predmeta iz osnovne šole se najraje spominjaš še danes?
"Zelo dobro se spominjam učitelja Valterja, ki je učil zemljepis, zgodovino ter telovadbo. Vedno je imel pri sebi dolgo palico s katero je kazal po zemljevidu pri telovadbi pa je poredne z njo lahko doletela tudi kakšna blaga kazen."
Kateri je tvoj domači kraj in kaj ti je bilo tam najbolj všeč?
"Jaz sem odraščal oziroma še živim v kraju Dobje pri Planini. To je kraj na Kozjanskem dejansko v vasi Presečno. Všeč mi je pa to, da recimo v mestu praviš, da je sosed tisti, ki je doma 5 do 10 metrov, na vasi pa so sosedje tudi tisti, ki so oddaljeni 100, 200 metrov ali tudi več. "
V kako številčni družini si odraščal in koga si se pri vzgoji bolj bal?
"V štiričlanski družini. Imam še starejšo sestro s katero imava odlične stike. Pri vzgoji sem imel pa normalno večji 'rešpekt' pred očetom."
Kaj si želel postati po poklicu?
" Sanjal sem, da bom natakar. Želel sem imeti svojo gostilno, kar mi je kasneje tudi uspelo. Izobrazil sem se za gostinskega tehnika potem tudi 15 let delal v gostinstvu in imel kasneje še svojo gostilno. Potem pa so se stvari nekoliko spremenile. "