Veseljaki, gremo na lepše!

Preverite, kje se bodo odvijala največja kresovanja po celi Sloveniji?

Preverite, kje se bodo odvijala največja kresovanja po celi Sloveniji? Foto: Splet

Vabljeni, da preverite, kam na najboljša kresovanja v Sloveniji?

Pred nami so prvomajski prazniki, ki prinašajo obilico veselja in zabave! Vsako leto pred 1. majem oživijo prvomajski kresovi, ki jih bo tokrat še več. Ne zamudite priložnosti, da si ogledate, kje se bodo odvijali in kateri ansambli bodo poskrbeli za nepozabno vzdušje. 
Torek, 30. april 2024
Kresovanje na Kipah
Največje kresovanje v Zasavju bo na trboveljskih Kipah. Občina Trbovlje in PGD Trbovlje – mesto vabita na najboljšo žurko s Fehtarji, skupino Calypso in Delavsko godbo Trbovlje. Kresovanje pripravljajo 30. aprila, ob 19. uri. Od 16. ure dalje so na dogodek vabljeni tudi otroci, saj pripravljajo poseben otroški program, animacije in prižig malega kresa. Dodatno parkirišče bo urejeno tudi na platoju pod prireditvenim prostorom, uvoz pri križišču Žabjek - Ribnik.

Prvomajsko kresovanje v Goričanah
Turistično društvo Goričane - Vaše organizira tradicionalno največje prvomajsko kresovanje v občini Medvode, ki se prične ob 19. uri. Za noro zabavo do zgodnjih jutranjih ur bo poskrbela skupina Firbci. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno.

Kresovanje na Vikrčah
Domači gasilci vas vabijo na tradicionalno kresovanje, ki bi potekalo od 18. ure naprej na gasilski parceli na Vikrčah. Gasilci in gasilke bodo poskrbeli za velik kres, jedačo in pijačo, skupaj z vami pa bodo ustvarili super vzdušje in ohranili lepo tradicijo!

Kresovanje v Radomljah
Na tradicionalnem kresovanju v športnem parku Radomlje vas bodo ob velikem kresu, ob 20. uri zabavali Mladi Gamsi in Petkova Pumpa. Poskrbljeno bo za velik kres, hrano, pijačo, varnost, parkirišče in stranišče. 

Kresovanje s Hozentregerji
PGD Poljane vabijo na Dvorec Visoko (Visoko pri Poljanah), kjer bo ob 19. uri dalje za glasbo poskrbel ansambel Hozentregerji.

Kresovanje na Rebru
Po letu 2019 bodo na Rebru nad Sovodnjem zopet prižgali kres. Za lačne in žejne bo poskrbljeno. Vabljeni od 20. ure dalje!

Kresovanje na Vrhu Svetih Treh Kraljev
Prižig kresa se bo zgodil ob 21. uri, za zabavo pa bo poskrbel ansambel Dveh dolin.
Za hrano in pijačo bo poskrbljeno!
Kresovanje v Žibršah
Gasilci vabijo na kresovanje pred gasilskim domom v  Žibršah. Tudi letos obljubljajo nepozaben žur z ansamblom Banovšek, ki se bo pričel ob 20. uri. Prireditev bo pod velikim šotorom. 
Kresovanje na Vogrskem
V sklopu Občinskega praznika občine Renče Vogrsko, se bo v ta namen dogajalo kresovanje na Vogrskem. Program se prične ob 18.30 uri z otroškim programom s Čuki, za tem ob 20. uri sledi dvig mlaja. Ob 20.45 bodo prižgali kres in ob 21. uri se bo začel koncert skupine Čuki


Kresovanje Vinica
V Vinicah bodo proslavili 105. obletnico Viniške republike Slavlje. Ob 19. uri bodo izvedli tradicionalno kresovanje 𝐊𝐑𝐄𝐒(𝐍𝐈 𝐌𝐄) 𝐍𝐀 𝐒̌𝐓𝐑𝐊𝐎𝐕𝐄 𝐍𝐉𝐈𝐕𝐄. Letos z odlično skupino Foksnerji.

Kresovanje Sodražica
PGD Sodražica vabi na kresovanje, ki se bo začelo ob 20. uri za OŠ Sodražica. Zabavali vas bodo Tequila & DJ Domači

Kresovanje na Pivškem
Vabljeni na 9. Kresovanje na Pivškem, ki se bo dogajalo na igrišču za Osnovno šolo Pivka. Ob 17. uri bo na sporedu otroški program, od 20.ure dalje pa vas bosta zabavala ansambel Direkt in Fairplay band.

Kresovanje Lokev
Pridružite se na nepozabnem dogajanju v Lokvi. Popoldne pripravljajo zanimive aktivnosti, kot so turnir v briškuli, metanje škorovov in turnir v cornholu. Za najmlajše bo poskrbljeno s postavitvijo napihljivega gradu. Zvečer se pripravite na vrhunec dogajanja! Za glasbo bodo poskrbeli energični Lisjaki, ki vas bodo popeljali v zabavne ritme. Ob 21. uri bo prižig prvomajskega kresa. Seveda ne bo manjkalo okusne hrane in pijače.

Kresovanje Gaberke
Na velikem prizorišču pod šotorom pri gasilskem domu Gaberke, se ob 20. uri prične veliko kresovanje z ansamblom Modrijani

Kresovanje v Černelavcih
Vabljeni na enkraten dogodek, kjer vas bosta od 17. ure dalje zabavali skupina Blue Planet in pevka Nuša Rojs! Pričakujte večer poln zabave, glasbe in dobre družbe ob kresu. Ob kresu boste uživali v čarobnih trenutkih pod zvezdami. Obeta se nepozaben večer, poln energije in pozitivnih vibracij! Kulinarične brbončice boste lahko razvajali z volom z žara!
Tradicionalno kresovanje z baklado
Tudi letos bo na predvečer praznika dela v Gornji Radgoni zagorelo. Ob 20. uri vabijo vse nosilce bakel, s katerimi bodo prižgali kres, da se jim pridružite na ploščadi v Mestnem parku. Ob 20. 30 bodo v spremstvu Pihalnega orkestra Gornja Radgona in PGD Gornja Radgona s prižganimi baklami odkorakali na TŠC Trate, kjer bodo za dobro vzdušje, zraven kulinarične ponudbe, poskrbeli tudi glasbeniki. Letos vas bodo dolgo v noč zabavali ROCK PARTYZANI!

Kresovanje Osek
Eno izmed večjih kresovanj organizira Prostovoljno gasilsko društvo Osek. Dogodek se bo pričel ob 18. uri in bo potekal na travniku ob gasilskem domu v Oseku. Za zabavo bo poskrbel ansambel Razigrani. Organiziran bo tudi bogat srečelov, manjkalo pa ne bo niti dobre hrane in pijače.

Kresovanje Ceršak
KUD Ceršak organizira kresovanje in veselico z ansamblom Sladki greh, ob 18. uri v Ceršaku.

Kresovanje Ruše
Od 18. ure naprej vas v Športnem parku Ruše čaka pestra zabava. Skupina CHICAS bo poskrbela za glasbeno vzdušje, otroci bodo uživali v otroškem programu, pripravljenem prav zanje. Sledil bo čaroben pohod z baklami v spremstvu Godbe Ruše in Mažoretne skupine Ruše, ki vas bodo popeljali do kresa. Poleg tega vas čaka tudi bogata ponudba hrane in pijače, da bo vaše doživetje še bolj popolno.

Kresovanje Hoče
Ob 18. uri vabljeni h gasilskem domu v Hočah, kjer organizatorji obljubljajo nepozaben večer ob ognju, glasbi ter dobri družbi! Kaj lahko pričakujete? Postavitev majskega drevesa, živahno vzdušje ob kresu, okusno hrano in pijačo, prijetno druženje s prijatelji in živo glasbo z ansamblom Dar, ki bo poskrbel za odlično zabavo! 

Kresovanje Miklavž na Dravskem polju
Vabljeni na kresovanje na Miklavškem trikotniku v Miklavžu na Dravskem polju s pestrim programom: med 17.00 in 18.30: ustvarjalne delavnice in poslikava obraza, za otroke bodo na voljo napihljiva igrala, ob 18.00: postavitev majskega drevesa (PGD Miklavž ), med 19.00 in 2.00 glasbeni nastop ansambla Štravs, ob 20.30: pozdrav župana in prižig kresa, po 22.00 pa sledi nastop Tanje Žagar s spremljevalno skupino. Za jedačo, pijačo in sladki program bo poskrbljeno. Za prihod na kresovanje bo na voljo krožna vožnja z brezplačnim avtobusom, ki bo ustavljal na vseh postajališčih v občini Miklavž na Dravskem polju.

Kresovanje Ptuj
Vabljeni na tradicionalno kresovanje na Ptuju, ob 19. uri na Panorami pod ptujskim gradom. Nastopali bodo Ljubavnici, Nina Donelli, Dejan Dogaja Band in Skupina Smile. V primeru slabega vrema, prireditev odpade. 

Kresovanje Rogatec
PGD Rogatec organizira 10. tradicionalno kresovanje z gasilci pod šotorom pri Gasilskem domu Rogatec. Obeta se bogat srečelov in zabava z ansamblom UTRIP, od 18. ure dalje.

Kresovanje v Kranjski Gori
Tudi letos bo Turistično društvo Kranjska Gora organiziralo tradicionalno kresovanje v Kranjski Gori, in sicer ob 18. uri na smučišču ob gostilni Oštarija v Kranjski Gori. Nastopila bo skupina Projekt.

Kresovanje na Straži
Vabljeni na Večer nad Bledom – Kresovanje na Straži. Program bo potekal med 15. in 18. uro (predstavitev poklicev policist, reševalec, gasilec in redar, poletno sankanje* in sekiromet, otroški živ žav in animacija za otroke z Ribičem Pepetom). Ob 20. uri bodo prižgali kres, ob 20.30 uri pa sledi koncert Pera Lovšina.

Kresovanje na Homu
Krajevna skupnost Zasip z društvi in okrepčevalnica Jurček Hom vabijo na tradicionalno kresovanje na Homu. Za vzdušje bo poskrbel ansambel Svizci. Vabljeni od 18. ure dalje.

Kresovanje Zgornje Bitnje
Skupina Mambo Kings bo z vročimi ritmi ob prižganem kresu ustvarila večer, ki ga ne boste pozabili! Dogodek bo potekal pod šotorom, ob 18. uri pričetek, najprej z otroškim programom.

Kresovanje Luže
PGD Luže vabi na gasilsko veselico (kresovanje) s skupino Zvita Feltna, ob 19. uri.

Kresovanje Čušperk
PGD Čušperk vabi, od 20. ure dalje, na Kresovanje v Čušperku z ansamblom Pogum.

Kresovanje na Primskovem
Vabljeni na tradicionalno prvomajsko kresovanje, ki bo potekalo s pričetkom ob 20. uri, ob gasilskem domu na Primskovem. Za hrano in pijačo bodo poskrbeli domači gasilci in gasilke, za dobro glasbo pa bo poskrbel
ansambel Trio Gas. Ves izkupiček prireditve bodo namenili za nakup novega defibrilatorja (AED). 

Prvomajski žur Završnica
Občina Žirovnica je omogočila zabavo za vse generacije. V Rekreacijskem parku Završnica bo od 17. ure dalje na sporedu pester program za otroke (klovn Jaka, animacija, napihljiva igrala, poslikava obraza, sladki kotiček in predstavitev društva prvih posredovalcev). Ob 20. uri bo za zabavo poskrbel Mitja Šinkovec s spremljevalno skupino. 

Plavajoči kres na reki Dravi

Brodarsko društvo Ranca Ptuj organizira že tradicionalni »PLAVAJOČI KRES«. Kot vsa leta do sedaj bodo kres prižgali pri Termah Ptuj in se z njim spustili vse do Rance. Prižig kresa bo med 20. in 21. uro.

Pohod z baklami
KTD Puconci ob 18. uri organizira tradicionalni Pohod z baklami po Puconcih. V večnamenskem prostoru pri OŠ Puconci bo najprej potekala ustvarjalna delavnica, na kateri si boste lahko udeleženci pohoda izdelali svojo lanterno. Ob približno 20. uri sledi začetek pohoda, po vrnitvi pa druženje ob dobri hrani in pijači. V primeru ugodnih vremenskih razmer bo na voljo tudi astronomsko opazovanje nočnega neba. Vljudno vabljeni! 

Kje se nas sliši:

  • | 94.9 MHz | Ljubljana z okolico
  • | 95.5 MHz | Novo mesto z okolico
  • | 95.5 MHz | Celje z okolico
  • | 96.7 MHz | Sevnica (Posavje)
  • | 95.9 MHz | Brežice, Krško (Posavje)
  • | 88.7 MHz | Dobova, Bizeljsko
  • | Preko sistema DAB+ | po vsej Sloveniji

Kje smo vidni:

  • | Telemach | Kanal 19
  • | Telekom | Kanal 21
  • | T-2 | Kanal 16
  • | A1 | Kanal 24
  • Večina ostalih kabelskih operaterjev
Radio veseljak logotip noga

Vse pravice pridržane © 2024