Veseljaki, gremo ne lepše!

Na koncertu Alye se je pod odrom zbrala prava množica ljudi

Na koncertu Alye se je pod odrom zbrala prava množica ljudi Foto: Sviglo Production

Vabljeni, da preverite kaj se bo po Sloveniji dogajalo od 3. do 5. maja 2024?

Sezona veselic je uradno odprta! Čas je, da preverite, kateri slovenski glasbeniki bodo popestrili vaš počitniški vikend z ritmi, ki vas bodo spravili na plesišča. Za tiste, ki se želite umakniti od hrupa, so na voljo tudi številni pohodi in izleti, ki omogočajo odkrivanje lepot naše čudovite dežele.

Petek, 3. maj 2024

Karavana okusov
Karavana okusov je prvi slovenski food truck festival, ki novo sezono kulinaričnih potepanj začenja v Novem mestu. S pisanimi tovornjački in prikolicami polnimi dobrot se bodo ustavili v središču mesta, zategnili ročno zavoro, zakurili peči, odprli lopute in pred vašimi očmi pripravili vrhunski street food festival. Ob 12. uri se prvič letos pripeljejo na Glavni trg in skupaj z vami naredijo pravi food truck praznik do poznega sobotnega večera.

Tarok večer
V Mladinskem centru Sevnica bo od 18. do 22. ure potekal večer taroka in šole taroka za vse, ki se želite naučiti igre.

Video karaoke
Vsi, ki radi pojete, pijete in se družite, lepo vabljeni v Klubbar Kranj, kjer bodo od 21. ure dalje potekale daleč najkvalitetnejše karaoke v Sloveniji! Izbirali boste lahko med bogatim izborom večne svetovne glasbe in tudi nekaj slovenske kvalitetne muzike se najde. 

Sobota, 4. maj 2024

Pomol okusov
Od 11. do 21. ure lepo vabljeni na Pomol okusov v Izolo, kulinarično prireditv na prostem, ki jo na severnem izolskem pomolu organizirajo večkrat letno. Dogodek poteka v idiličnem ambientu s pogledom na priljubljeni izolski plaži Svetilnik in Bele skale in vam na enem mestu ponuja izkušnjo lokalnih kulinaričnih specialitet. Vsak Pomol je malce drugačen, le sončni zahod je vedno krasen! Več informacij!

Karavana okusov
Karavana okusov je prvi slovenski food truck festival, ki novo sezono kulinaričnih potepanj začenja na Glavnem trgu v Novem mestu. S pisanimi tovornjački in prikolicami polnimi dobrot se bodo ustavili v središču mesta, zategnili ročno zavoro, zakurili peči, odprli lopute in pred vašimi očmi pripravili vrhunski street food festival.  Karavana okusov bo potekala med 12. in 22. uro.

Otvoritev kolesarskega kroga občine Gorenja vas – Poljane
Kot vsako leto, tudi letos člani Belaunc organizirajo otvoritev sezone kolesarjenja po kolesarskem krogu občine Gorenja vas - Poljane. Vabljeni ob 8. uri na Trg Ivana Regna v Gorenjo vas! Več informacij!

Scottov kolesarski vzpon na Jošt
Prva sobota v maju bo rezervirana za kolesarski vzpon na Jošta, ki bo potekal od 10. ure dalje. Kolesarska dirka je dolga 5 km, s 450 m višinske razlike, najtežja sta prvi in zadnji kilometer, zaradi katerih se je vzpona prijel vzdevek ''mučilnica za kolesarje''. V cilju, na vrhu Jošta, vas bo pričakal glas Cahunek Tonija, ki bo tekmovalcem poskušal olajšati zadnje metre, obiskovalcem pa postregel z zanimivimi podatki glede same dirke. Vsem obiskovalcem bo na vrhu brezplačno na voljo organizatorjeva stojnica z brezalkoholnimi pijačami in raznimi prigrizki, za najmlajše pa tudi manjše presenečenje. Vsi prijavljeni kolesarji prejmejo darilno vrečko, topel obrok ter pijačo. Organizator za prva mesta med moškimi in ženskami zagotavlja denarno nagrado (150,00 eur, 100,00 eur, 50,00 eur) za rekorda pri moških in ženskah je obljubljena denarna nagrada v višini 100,00 eur, vsi prijavljeni pa sodelujejo tudi v žrebu za Scottovo kolo ter ostale nagrade kot so: masaže, dres našega vrhunskega kolesarja, kolesarski pripomočki in še mnogo drugega. Prijavite se lahko tukaj. Vljudno vabljeni tudi navijači. 

26. sejem starih stripov
26. sejem starih stripov bo potekal med 10. in 13. uro na Grajskem dvorišču, v primeru slabega vremena pa v Mladinsko informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota. Na dogodek ste vabljeni kot kupec ali ponudnik svojih starih stripov, lahko pa na dogodek pripeljete tudi svojo družino in samo zadovoljite svojo radovednost!

Sejem gramofonskih
Sejem gramofonskih plošč predstavlja ljubiteljem glasbe možnost dostopa do dobro ohranjenih plošč iz zasebnih zbirk. S seboj lahko prinesete svoje plošče različnih glasbenih zvrsti za morebitno menjavo. Sejem gramofonskih plošč omogoča druženje zbiralcev in ljubiteljev glasbe, dostopne pa so tudi informacije o čiščenju in vzdrževanju plošč. Vabljeni v KUD Channel Zero v Ljubljano, med 10. in 18. uro.

Dan občine Lendava
Vabljeni na Dan družine občine Lendava, ki bo potekal v Športnem parku Petišovci, med 11. in 15. uro. Pripravljajo kulturni program, pisan animacijski program, kreativne delavnice, poslikava obraza, napihljiva igrala, sladki kotiček, pasulj in langaš. 

Nočni pohod Krnci


Ljubitelji pohodništva, vabljeni na 10. nočni pohod na Krnci (8 km), ki se bo pričel ob 21. uri izpred Gasilskega doma Krnci. Pohod se začne v Krncih in se nadaljuje po okoliških poteh s postojankami, saj se okoliške vasi razprostirajo po valoviti gorički pokrajini.

Nočno gasilsko tekmovanje Strukovci
PGD Strukovci vabijo na 8. Nočno gasilsko tekmovanje, ki bo potekalo na igrišču v Strukovcih. Organizatorji zagotvljajo, da se boste imeli noro dobro. Za visok utrip bodo poskrbele gasilke in gasilci s tekmovanjem, za brbončice bo poskrbel STRUKOVSKI PICEK, za vibriranje bobniča in srbeče podplate pa Blue Planet in  skupina Vzrock.

Gasilska veselica PGD Prekopa Čeplje Stopnik
Nepozabna gasilska veselica bo od 20. ure dalje potekala pod šotorom na igrišču v Prekopi na Vranskem. Pripravili so nepozaben večer, poln smeha, zabave in odlične glasbe s skupino Gadi!

Gasilska veselica PGD Maribor
Vabljeni na največjo Štajersko gasilsko veselico PGD Maribor - mesto! Ob 18. uri bo na Trgu Leona Štuklja koncert z Dejanom Vunjakom in Brendijevimi barabami, Čudežnimi polji in glasbeno skupino Uriele. Za hrano in pijačo ter noro zabavo bo poskrbljeno. Kot na vsaki pravi gasilski veselici, bo tudi tam bogat srečelov!

Modrijani
Prostovoljno gasilsko društvo Bakovci letos obeležujejo jubilejno obletnico 100 let, zato bodo v Bakovcih priredili tradicionalno gasilsko veselico z Modrijani od 19. ure naprej. 

Majsko Vitanje
Turistično društvo Vitanje vabi na nepozaben majski žur, ki se bo zgodil v Centru vesoljskih tehnologih Hermana Potočnika Noordunga v Vitanjah ob 20. uri s Polkaholiki in Ines Erbus.

Nedelja, 5. maj 2024

Mednarodna veslaška regata
Veslaški klub Piran med 7. in 13. uro organizira 30. mednarodno veslaško regato 'Portorož 2024'. Pričakujejo približno 250 do 300 tekmovalcev iz Slovenije, Avstrije, Italije in Hrvaške ter okoli 200 gledalcev in prijateljev veslaškega športa. Start mednarodne veslaške regate bo potekal pred portorožko marino, osrednje dogajanje s podelitvijo medalj in pokalov najboljšim, pa se bo odvijalo pri lepi Vidi v Bernardinu, kjer bo cilj 2000 metrov dolge proge. Letos bodo dogajanje popestrili tudi s postavitvijo stojnic na plaži Hotelov Bernardin, na katerih se bodo predstavili piranski taborniki, društvo Morigenos, Okolje Piran in Rižanski vodovod. Vsi obiskovalci pa bodo lahko preizkusili veslanje na simulatorjih veslanja. Mame domačih veslačev, pa bodo na stojnici ponujale kavo in okusne sladke dobrote. Kot velja tradicija, bodo mame spletle tudi lovorjeve vence, ki jih bodo prejele prvouvrščene ekipe.

Harmonike ob Blejskem jezeru
Vabljeni na tradicionalno prireditev Harmonike ob Blejskem jezeru. Vse od 10. ure dalje bodo lahko ljubitelji harmonike uživali v nastopih harmonikarskih skupin in skupinskem nastopu več sto udeležencev, si ogledali povorko harmonik ter spoznavali in okušali ponudbo na stojnicah. V popoldanskem času bosta na Jezerski promenadi potekala koncert ansamblov Primorski fantje in Okrogli muzikantiVeč informacij!

Festival vrtnic
V Novi Gorici bo na vrtu Frančiškanskega samostana, med 12. in 17. uro potekal Festival vrtnic, kjer bo moćnost nakupa sadik burbonk in drugih vrtnic.

Sejem gramofonskih plošč
Sejem gramofonskih plošč predstavlja ljubiteljem glasbe možnost dostopa do dobro ohranjenih plošč iz zasebnih zbirk. S seboj lahko prinesete svoje plošče različnih glasbenih zvrsti za morebitno menjavo. Sejem gramofonskih plošč omogoča druženje zbiralcev in ljubiteljev glasbe, dostopne pa so tudi informacije o čiščenju in vzdrževanju plošč. Vabljeni v KUD Channel Zero v Ljubljano, med 10. in 18. uro.

Občinski praznik občine Ajdovščina s koncertom Nine Pušlar
Občinski praznik bo letos v znamenju slovesnosti s podelitvijo najvišjih občinskih priznanj in koncertom Nine Pušlar, ki se bo zgodil ob na Lavričevem trgu ob 20. uri.

Kje se nas sliši:

  • | 94.9 MHz | Ljubljana z okolico
  • | 95.5 MHz | Novo mesto z okolico
  • | 95.5 MHz | Celje z okolico
  • | 96.7 MHz | Sevnica (Posavje)
  • | 95.9 MHz | Brežice, Krško (Posavje)
  • | 88.7 MHz | Dobova, Bizeljsko
  • | Preko sistema DAB+ | po vsej Sloveniji

Kje smo vidni:

  • | Telemach | Kanal 19
  • | Telekom | Kanal 21
  • | T-2 | Kanal 16
  • | A1 | Kanal 24
  • Večina ostalih kabelskih operaterjev
Radio veseljak logotip noga

Vse pravice pridržane © 2024