GREMO V HRIBE

Gremo v hribe

Gremo v hribe Foto: RV

Še zadnjič letos zavriskajmo in vzkliknimo: Gremo v hribe!

Nič ni lepšega, kot izkoristiti lepo sončno sobotno dopoldne za vzpon na bližnji hrib in na vrhu zavriskati od veselja! Preden odidete na naslednji hrib je pomembno, da si ogrejete glasilke, zato vam bomo z novo nagradno igro pomagali storiti prav to. Vaša naloga bo, da nam od sobote, 19.8., do petka, 25. 8., na našo tajnico, na telefonsko številko 031 666 444, z največjim navdušenjem vzkliknete besede "Gremo v hribeter ob tem veselo zavriskate!

Vsak dan, od ponedeljka, 21. 8., do petka, 25. 8, bomo nekoga od vas izžrebali in nagradili z darilnim paketom Pivovarne Laško, ki vsebuje 24x Laško 0,0, 1x majica Gremo v hribe, 1x bon za hrano in bon za pijačo na sklepnem dogodku v Planici, ki bo potekal v soboto, 26. 8.

NAJVEČJI SLOVENSKI POHODNIŠKI DOGODEK – ŽE 14. LETO

Tako je. Tudi letos, že štirinajsto leto zapored, osvajamo vrhove v sklopu gibanja Laško Gremo v hribe. Preživljanje časa v naravi in "hribolazenje" nam je Slovencem zapisano v krvi, zato je gibanje Laško Gremo v hribe skozi leta postalo več kot le serija dogodkov. Projekt, ki ga podpira tudi Planinska zveza Slovenije, je postal simbol gibanja, spoštovanja do narave, hribov in predvsem povezanosti, ki jo čutimo v svoji narodni zavesti. Nič ni lepšega, ko po napornem vzponu na vrh hriba s polnimi pljuči vdihnemo svež zrak in se za trenutek izgubijo vse naše skrbi. In tudi letos, v sklopu tega čudovitega projekta, smo v hribih vsakič znova z veseljem poiskali tisti občutek brezskrbnosti.

S prvim vzponom letošnje akcije Laško Gremo v hribe smo opravili že konec maja, hribovska zgodba pa se je doslej odvijala na petih lokacijah. Čaka nas le še sobota, 26. avgusta, ko bomo v Planici spočili svoje noge in se s ponosom ozrli na vse vrhove, ki smo jih premagali in na vse prijateljske vezi, ki smo jih na teh poteh spletli. In tudi tokrat bomo z ekipama Radia Aktual in Radia Veseljak poskrbeli za pravo hribovsko vzdušje! Seveda pa se je za v hribe potrebno primerno obuti in obleči, zato bomo veseli vseh, ki se boste na pot podali v gojzarjih in pumparicah, ki so skozi vsa ta leta postale pravi simbol gibanja Laško Gremo v hribe. Veselimo se, da bomo skupaj z vami prehodili še eno pot in veselo vriskali vse do cilja!

6 DOGODKOV, 18 KONCERTOV

Utrujenost po napornih vzponih kmalu izzveni, saj nas na vsakem dogodku na noge ponovno dvignejo kar trije koncerti velikih slovenskih izvajalcev. Vsi, ki ste bili z nami na minulih 5 dogodkih, ste tako lahko uživali v kar 15 koncertih priznanih glasbenih izvajalcev, pred nami pa so še zadnji 3, ki smo jih kot češnjo na torti prihranili za konec te v vseh pogledih rekordne in nepozabne sezone.

nastopajoči.png
6 dogodkov, 18 nepozabnih koncertov
RA

Za glasbeno vzdušje na vsakem dogodku skrbi seveda tudi Petkova Pumpa, ki jo vodi Nina Cestnik Pavlič! Na dogodkih se lahko družite tudi z Ajdo Mlakar, Poštarjem Lojzem, Zinko in ostalimi VeseljakiPoleg nepozabne glasbene zabave tudi tokrat ne bodo manjkale zabavne igre za vse generacije, kot vedno pa bo poskrbljeno za obilo dobre hrane in pijače. Na cilju vas bodo prijazne hostese postregle z več kot dobrodošlo pijačo dobrodošlice –Laškim 0,0, odžejali pa se boste lahko tudi z ostalimi osvežilnimi pijačami Pivovarne Laško.

RASTOČA DRUŽINA POHODNIKOV – V DOLINO REKORDOV PO NOVEGA?

Hribovske zabave visoko nad morjem so res nekaj posebnega in vsaka izmed njih prinaša posebno izkušnjo. Prav dobre izkušnje pa so tiste, ki v življenju štejejo! Tega se dobro zaveda in potrjuje tudi vedno večja družina prešernih hribolazcev.

Letošnjo sezono gibanja Laško Gremo v hribe smo v družbi prek 1200 pohodnikov začeli konec maja pri Ruški koči na Arehusamo dva tedna kasneje, na prvo junijsko soboto, pa se nas je kljub deževnemu jutru pred Tončkovim domom na Lisci zbralo že 1500. A tudi ta znamka je padla še pred koncem meseca, ko je na prvo poletno soboto Nanos preplavilo več kot 2000 hribolazcev!

gaga.png
Na vsakem hribu nas je več!
RA

15. julija na Šmohorju pa je zaenkrat rekordnih 2500 pohodnikov znova potrdilo, da je največja zabava letos res doma v hribih.

Izredno smo hvaležni, da smo v soboto, 12. 8., znova v tako velikem številu uspešno osvojili še Valvasorjev dom pod Stolom, kjer smo siv zavetju kralja karavanških vršacev po za mnoge med nami izjemno zahtevnem tednu odpravljanja posledic ujme lahko skupaj z lokalnimi heroji civilne zaščite utrgali nekaj časa za sprostitev, prijetno druženje in polnjenje baterij.

Gremo v hribe, Valvasorjev dom (11).jpg
Lepo vreme je do Valvasorjevega doma privabilo številne hribolazce.
Sviglo Production

Vsem neutrudnim junakinjam in junakom, ki ste bili ob vseh vremenskih pogojih z nami na minulih dogodkih, se ob tej priložnosti najtopleje zahvaljujemo za vašo energijo, srčnost in dobro voljo, ki jo vsakič znova prinesete iz doline. Zelo se veselimo zadnjega, šestega dogodka, ki bo 26. 8. v Nordijskem centru Planica in vabimo vas, da se z nami poveselite ob zaključku te čudovite letošnje hribovske izkušnje.

Nam bo ob samem zaključku sezone na prizorišču neštetih rekordov skupaj uspelo postaviti novega?

radio-veseljak, šmohor, pivovarna-laško, gremo-v-hribe
Vlakec razpoloženih pohodnikov je s hriba na hrib daljši
Sviglo production

V SOBOTO, 26. 8. LETOŠNJO PLANINSKO PRAVLJICO ZAKLJUČIMO V PLANICI

Pet vrhov je za nami in sedaj je čas, da letošnjo hribovsko dogodivščino okronamo še z zadnjim, šestim dogodkom, ki se bo v soboto, 26. 8. odvijal v prečudoviti dolini pod Poncami.

Zaključek letošnjega gibanja Laško Gremo v hribe bo v Planici poskrbel za obilico zabave, tako v glasbenem kot tudi v športnem smislu. Dolino, v kateri ob izjemnih dosežkih naših skakalcev ponavadi odmeva slovenska himna, bodo pod planiško velikanko tokrat napolnile glasbene uspešnice domačih glasbenih velikanov. Z nami bodo Čuki, FLIRRT ter ansambel Veseli svatje, še zadnjič letos pa nas bosta v hribovskem duhu razživela tudi Aktualova Galama in Petkova pumpaPridružili se nam bodo tudi mnogi športniki iz Zlatorogove družine. Planico bodo obiskali košarkarji KK Zlatorog, rokometaši RK Celje, Marco Tavares in Bojan Ban z NK Maribora ter številne smučarske skakalke in skakalci. 

Planica_26.8..jpg
Zaključna prireditev bo dolino pod Poncami napolnila z odlično glasbo
RA

Z letošnjo hribovsko pravljico smo vnovič dokazali, da smo Slovenci narod, ki ga združujejo hribi in dobra volja, tokrat pa nas bo v Planici združeval tudi šport. V soboto nam srca ne bodo bila za dvestometrske polete naših orlov, temveč za naše košarkarje, ki bodo prav v soboto, 26. 8., odigrali svojo uvodno tekmo svetovnega prvenstva v deželi vzhajajočega sonca. Na velikem platnu bomo po zaključku glasbenih nastopov lahko skupaj spremljali tekmo med Slovenijo in Venezuelo.

Z jeklenim duhom in dobro voljo smo hribovci neustavljivi, zato dogodki Gremo v hribe potekajo v vsakem vremenu. 

Vabimo vas, da se nam 26. avgusta, od 10. ure dalje pridružite, da naši letošnji hribovski pravljici skupaj nadenemo krono prav v dolini kraljice poletov.

V ZNAMENJU GIBANJA IN OHRANJANJA NARAVE

Gremo v hribe je projekt, kjer podpiramo pohodništvo in športno aktivnost v vseh aspektih, zato si zares želimo, da se nam v Planici pridružite na do narave in zdravja prijazen način (pohodniki, tekači, kolesarji, rolerji itd.). In da se lahko med potjo do tja tudi malo podružimo. Vsi, ki v Planico pridete mimo ene izmed ŠTIRIH od prizorišča pred Nordijskim centrom različno oddaljenih točk (MOJSTRANA 21 km, GOZD MARTULJEK 10 km, KRANJSKA GORA 5 km, RATEČE 2 km – zadnja, najbližja je oddaljena le 20 minut zmerne hoje), boste imeli VSTOP PROST z zapestnico, ki jo prevzamete na eni izmed teh ŠTIRIH točk, kjer so v neposredni bližini in okolici na voljo tudi občinska in druga parkirišča.

Ker želimo spodbujati zdrav način življenja in promovirati gibanje, bodo zato tisti, ki se bodo vseeno odločili do samega vhoda na prizorišče pripeljati z avtomobilom (z izjemo gibalno oviranih), ob vstopu plačali simboličnih 5 EUR. Znesek gre v celoti v dobrodelne namene in sicer za Gorsko reševalno zvezo Slovenije.

Za vse, ki v duhu tega vseslovenskega hribovskega gibanje v Planico pridete na športen in zdravju prijazen način, pa bo VSTOP PROST. Gibanje se splača, vožnjo pa plača!

Se vidimo v Planici!

SPLOŠNI POGOJI

Mnoge do naziva Ambasador Laško Gremo v hribe loči le še žig s Planice

Mnoge do naziva Ambasador Laško Gremo v hribe loči le še žig s Planice Foto: Sviglo Production

Kje se nas sliši:

  • | 94.9 MHz | Ljubljana z okolico
  • | 95.5 MHz | Novo mesto z okolico
  • | 95.5 MHz | Celje z okolico
  • | 96.7 MHz | Sevnica (Posavje)
  • | 95.9 MHz | Brežice, Krško (Posavje)
  • | 88.7 MHz | Dobova, Bizeljsko
  • | Preko sistema DAB+ | po vsej Sloveniji

Kje smo vidni:

  • | Telemach | Kanal 19
  • | Telekom | Kanal 21
  • | T-2 | Kanal 16
  • | A1 | Kanal 24
  • Večina ostalih kabelskih operaterjev
Radio veseljak logotip noga

Vse pravice pridržane © 2024