Praznični december mnogi kolektivi izkoristijo za družabni večer ob dobri glasbi in odlični - hrani. Veseljaki se domači kuhi preprosto ne moremo upreti, zato smo kot vsako leto staknili glave in se, kar sladice tiče, zopet odločili za domače krhke piškote.
Letošnji so še boljši kot lanski, saj smo na njih pustili prav poseben vtis!
"Kako pa lahko malo izstopajo?" smo se pogovarjali. Lahko jih oblikujemo v srčke, ali pa Veseljakov list (naš logotip), lahko jih pobarvamo na zeleno in rumeno (v naše barve) ... hm ...
Ker se leto izteka, in ker vemo, da smo bili tudi tokrat uspešni, smo se odločili, da pustimo prav poseben vtis! Pri tem sta nam pomagala Urška Hrastnik in Miran Verbuč, ki imata decembra polne roke dela s proizvodnjo simpatičnih lesenih valjarjev, v katere s posebnim laserjem vrežeta želene motive. Njuna prikupna proizvodnja Medija les se nahaja v simpatičnih koncih Savinjske doline, natančneje na Lepi Njivi pri Mozirju.

Veseljakovi krhki piškoti
200g masla
400g moke
150g sladkorja v prahu
1 ščepec soli
1 vanilijev sladkor
1 jajce
Navedene sestavine dobro zgnetemo, testo pustimo počivati 30 minut. Pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija. Ko je testo spočito ga razvaljamo in oblikujemo z modelčki. Piškoti so pečeni čez 10 minut, ko zlato porumenijo.
