Bliža se velika noč, praznik veselja in upanja. Iz kuhinje bo kmalu zadišalo po velikonočnih dobrotah. Družina in bližnji se bodo zbrali za bogato obloženo mizo in uživali ob domači hrani.
Presenetite svojo družino in na mizo postavite še slastno špargljevo pito z rikoto in šunko po ECE receptu, ki sta ga za vas pripravila Maja in Jernej iz Jernej Kitchen.
Priprava: 5 minut
Pečenje: 20 minut
Čas skupaj: 25 minut
Sestavine
Za 6 kosov
KREMNI NADEV
300 g rikote
2 žlici oljčnega olja
1 strok česna
1 čajna žlička nastrgane limonine lupinice
½ čajne žličke soli
¼ žličke mletega popra
1 žlica pinjol
ŠPARGLJEVA PITA
280 g listnatega testa
350 g špargljev
1 žlička oljčnega olja
100 g kuhane šunke v rezinah
2 žlici pinjol, za posip
10 g parmezana
Postopek
PRIPRAVA
Pečico segrejemo na 210°C ventilatorsko. Manjši pekač (velikosti 25 cm x 30 cm) obložimo s papirjem za peko.
KREMA
V skledo damo rikoto, oljčno olje, česen, nastrgano limonino lupinico, sol, poper in pinjole. S paličnim mešalnikom spasiramo v gladko zmes.
LISTNATO TESTO
Listnato testo odvijemo oziroma razvaljamo na velikost 30 cm x 35 cm. Robove zavihamo navznoter, da dobimo pravokotnik v velikosti pekača, in z vilico tesno stisnemo robove skupaj. Testo položimo na pripravljen pekač. Z vilico enakomerno napikamo testo, da se testo v sredini ne bo napihnilo. Kremo enakomerno razporedimo čez listnato testo. Šparglje enakomerno v lepem vzorcu razporedimo čez kremo. Pokapljamo z oljem.
PEČENJE
Špargljevo pito postavimo v predhodno segreto pečico na srednjo rešetko. Pečemo v ogreti pečici pri 210°C (ventilatorsko) z gretjem zgoraj in spodaj.
POSTREŽEMO
Dodamo kuhano šunko in posujemo s pinjolami in nastrganim parmezanom. Razrežemo na šest kosov in postrežemo.
Dober tek!
Bi tudi vi radi pripravljali hrano kot Maja in Jernej? Pripomočke, ki vam bodo olajšali in pohitrili delo, lahko najdete v spletni trgovini ECE shop. Preverite pestro in kakovostno ponudbo malih gospodinjskih aparatov, bele tehnike in vrtnih žarov.