Ajda Mlakar, priljubljena voditeljica Židanega popoldneva na Veseljaku in voditeljica oddaje Kralj svoje kuhinje, ima zelo rada odmike iz vsakdanjega življenja, potovanja, znana pa je tudi kot ljubiteljica dobre hrane. Čeprav se ji to nikjer ne pozna. Kakšno je bilo njeno letošnje poletje?

»Poletje pri meni ni samo čas za počitek, ampak priložnost za lepa doživetja z veliko začetnico«, nam je zaupala uživačka Ajda. »Letos bom že tradicionalno večino časa preživela na otoku Pag, ki je poleti moj drugi dom. Delno je zato »kriva« tudi služba mojega partnerja, ki je na to destinacijo vezan poslovno, ampak mislim, da nama kar dobro uspeva kombinirati delo in sprostitev. Moj idealen dopust je mešanica poležavanja in impulzivnih raziskovanj. Zjutraj zajtrk in kava, ki lahko traja do poznega dopoldneva. Na plažo pa se po navadi odpravim pozno popoldne, ko sonce ni premočno, vmes pa se zamotim z branjem knjig, odkrivanjem lepih kotičkov in seveda z dobro hrano.

Rada obiščem tudi kakšen glasbeni festival. Julija sem konec tedna preživela na festivalu Ultra, v Splitu. In ko sem potrebovala odmor od vsega, sem se umaknila na otok Obonjan, kjer vedno najdem popoln zen: kristalno, modro morje, bujno rastje in mir. Čisto vse, kar človek potrebuje za čisti odklop. Poleti najbolj obožujem občutek, ko se čas ustavi. Letos mi je pri tem malo »pomagala« tudi nesrečna situacija s telefonom, ki mi je padel v morje prvi dan dopusta. Tako sem bila zelo hitro odklopljena od sveta in iskreno povem, da mi je po začetnem šoku, kar malo prijalo, da nekaj dni nisem bila ves čas dosegljiva za zunanji svet.«
Če vam torej preseda zunanji svet, vrzite telefon v morje! Mir zagotovljen!