Slovenske kuharice: zadišalo je po belokranjski pogači

Andreja in Lovro sta se v kuhinji odlično ujela.

Andreja in Lovro sta se v kuhinji odlično ujela. Foto: Jon Razinger

Tokrat je v oddaji Slovenske kuharice zadišalo po domači peki in po okusih Bele Krajine.

V naši kuhinji smo gostili Andrejo Veselič iz Podzemlja. Pripravila je tradicionalno belokranjsko pogačo – prepoznavno in certificirano jed, na katero so Belokranjci še posebej ponosni.

Andreja je voditelju Lovru Prešičku razkrila, zakaj je potrpežljivost s kvasom ključ do popolne pogače in da kumina na vrhu ni le za okras, ampak ima svoj pomen in okusno vlogo, saj prepreči težave z želodcem, če želimo pogačo jesti še toplo.

DSC_5509.jpg
Belokranjska pogača mora biti zlatorumena in lepo mehka.
Jon Razinger

Ob tem pa je Lovro tudi sam zavihal rokave in preizkusil svoje mišice – gnetenje testa za belokranjsko pogačo namreč ni kar tako.

Oddaja Slovenske kuharice je na sporedu vsak ponedeljek ob 20. uri samo na TV Veseljak Golica.

Če poznate kuharico, ki ima svojo posebno jed iz vašega kraja (ali pa ste to vi!), pišite na kuharice@veseljak.si in se pridružite oddaji Slovenske kuharice.

Kje se nas sliši:

  • | 94.9 MHz | Ljubljana z okolico
  • | 95.5 MHz | Novo mesto z okolico
  • | 95.5 MHz | Celje z okolico
  • | 96.7 MHz | Sevnica (Posavje)
  • | 95.9 MHz | Brežice, Krško (Posavje)
  • | 88.7 MHz | Dobova, Bizeljsko
  • | Preko sistema DAB+ | po vsej Sloveniji

Kje smo vidni:

  • | Telemach | Program 9
  • | Telekom | Program 21
  • | T-2 | Program 16
  • | A1 | Program 24
  • Večina ostalih kabelskih operaterjev
Radio veseljak logotip noga

Vse pravice pridržane © 2025