Slovenske kuharice: Marija Merljak je Lovra naučila skuhati ričet

Vsaka barva zelenjave ima svoj zato, pravi Marija, ki svetuje, da v ričetu uporabimo korenček vseh barv.

Vsaka barva zelenjave ima svoj zato, pravi Marija, ki svetuje, da v ričetu uporabimo korenček vseh barv. Foto: TV Veseljak Golica

V tokratni oddaji Slovenske kuharice boste spoznali ričet, kot ga pripravlja Marija Merljak.

Vsem dobro znano nutricionistko in poznavalko slovenske domače kulinarike je iz domačega Cola nad Ajdovščino v Ljubljano pripeljala želja po poglobljenem znanju o hrani in prehrani.

Marija Merljak Lovro.jpg
Slovenske kuharice kuhajo najboljše in so tudi najboljša družba.
TV Veseljak Golica

Svoje bogato znanje pa z veseljem deli tudi v naši kuhinji. Tokrat se je lotila jedi, za katero pravi, da je prava popolna kombinacija – gorivo za celice, gradivo in zaščita. Zato se boste z njenim ričetom, kot rada poudari, kar celično pomladili.

IMG_8986.jpeg
V naši kuhinji je zadišal ričet po receptu Marije Merljak.
TV Veseljak Golica

Naš Lovro Prešiček pa se je naučil novih trikov v kuhinji. Tokrat se je posvetil predvsem lupljenju česna, ki mu, kot pravi, v kuhinji vedno vzame največ časa.

Oddaja Slovenske kuharice - vsak ponedeljek ob 20. uri na TV Veseljak Golica.

Če tudi vi poznate kakšno kuharico, ki ima svojo posebno jed iz vašega kraja, ali pa ste to vi, se prijavite na kuharice@veseljak.si.

Deli na

Kje se nas sliši:

  • | 94.9 MHz | Ljubljana z okolico
  • | 95.5 MHz | Novo mesto z okolico
  • | 95.5 MHz | Celje z okolico
  • | 96.7 MHz | Sevnica (Posavje)
  • | 95.9 MHz | Brežice, Krško (Posavje)
  • | 88.7 MHz | Dobova, Bizeljsko
  • | Preko sistema DAB+ | po vsej Sloveniji

Kje smo vidni:

  • | Telemach | Program 9
  • | Telekom | Program 21
  • | T-2 | Program 16
  • | A1 | Program 24
  • Večina ostalih kabelskih operaterjev
Radio veseljak logotip noga

Vse pravice pridržane © 2025