Pri Strupehovih ribiška strast ni le hobi, je način življenja. »Doma imata z dedatom celo garažo priznanj,« pravi Lovro, ki je s svojima starima staršema večkrat odšel tudi na ribiška tekmovanja.
Marjana najraje lovi rečne ribe – od somov in jegulj do krapov in ščuk. In kadar se loti kuhanja, je odločitev jasna: pripravila bo nekaj iz »svojih« rib.
Tokrat je v Veseljakovi kuhinja zadišalo po paprikašu s krapom, jedi, ki jo ima v malem prstu.

Navihan vnuk in ribiška babica
Lovro je razkril, da je kot otrok z babico in dedkom rad hodil na ribiška tekmovanja. No, dedek je bil manj navdušen, predvsem takrat, ko mu je mali Lovro pojedel vso koruzo, ki je bila namenjena za vabo.
»Nisi veliko jokal, si pa bil nagajiv,« se spominja Marjana. »Vedno si počel nekaj takšnega, da smo se ti smejali.«
Še posebej ji je ostal v spominu Lovrov »samostojni šotor« na tridnevnem tekmovanju: »Zahteval si svoj šotor, v katerega jaz nisem imela vstopa,« pove skozi smeh.

Kuharska tekmovanja
Sicer pa se je Marjana udeleževala tudi kuharskih tekmovanj v pripravi sladkovodnih rib, kjer je pripravljala predvsem paprikaš z ribami, polpete iz krapov, soma ali ščuke. Prava kuharska mojstrica za oddajo Slovenske kuharice!
Slovenske kuharice - vsak ponedeljek ob 20. uri in ponovitev v sredo ob 18. uri – samo na TV Veseljak Golica.
Če tudi vi poznate kakšno kuharico, ki ima svojo posebno jed iz vašega kraja, ali pa ste to vi, se prijavite na kuharice@veseljak.si.