Ene sardine, morje receptov
Ta majhna in naša priljubljena riba je odlična v številnih receptih. Iz sardin lahko naredite pogačo, solato, quiche (kiš), tart ali namaz. Lahko jih gratinirate ali kombinirate z rezanci ali kakšnimi drugimi testeninami, dodate paradižnik in kapljico ali dve oljčnega olja za mediteransko vzdušje.
Največja prednost sardin Eva pa je ta, da prihajajo iz Jadranskega morja.
Če ste za solato, so sardine Eva prava poslastica, ko jih pomešate z zelenjavo. Prihajajo nenapovedani gostje? Kar naj in če so pri roki sardine, stvar rešijo bruskete, pa tudi omenjeni namaz se pripravi lažje in hitreje, kot se zdi. Receptov je ogromno, zato vsekakor poiščite navdih na spletni strani Eva.
Iz Jadranskega morja na tvojo mizo
Morda je majhna, a sardina s seboj prinaša pravo bogastvo. Polna je omega 3 maščobnih kislin, bogata z vitaminoma D in B12, prav tako s kalcijem. Kako polna beljakovin je, pa ve vsak, ki po njej poseže po dobro opravljenem treningu.
Največja prednost sardin Eva pa je ta, da prihajajo iz Jadranskega morja. Ribiči jih lovijo v delih Jadrana, kjer so najboljši pogoji za rast te ribe. To je tam, kjer je temperatura 9 °C in slanost 38,3 promila.
Iz ribiških mrež gredo takoj v tovarno Mirna v Rovinju, kjer jih skrbno očistijo in spravijo v pločevinke. Dodajo jim malo soli in olja. Ne vsebuje umetnih konzervansov, saj je sardina Eva najboljša takšna, kot je – sveže ujeta in obdelana, pripravljena za uživanje. Ne glede na to, ali jo nestrpno jeste iz pločevinke z malo domačega kruha ali pa z njo pripravite katero od okusnih jedi.