Gremo v hribe - na Boč!

Na Boč, v soboto, 8.junija!

Na Boč, v soboto, 8.junija! Foto: Aktual

Sodeluj v nagradni igri 0,0% blefa in si priigraj privlačno nagrado Pivovarne Laško še pred drugim vzponom 8. junija!

Za nami je prvi dogodek letošnje akcije »Laško Gremo v hribe«, ki prinaša še več zabave, pustolovščin in nepozabnih trenutkov na slovenskih vrhovih. Akcija, s katero ljubitelji narave skupaj odkrivamo čudovite kotičke naše domovine, bo znova polna hoje, druženja, presenečenj in pa tudi lepih nagrad! Na Veseljaku namreč to hribovsko vzdušje znova spremljamo z nagradno igro, v kateri se lahko potegujete za lepo nagrado!

Tokrat smo v nagradno igro vpletli kar slovenske estradnike, športnike in druge goste, s katerimi se bomo družili in zabavali na letošnjih vrhovih. Po uspešnem uvodnem pohodu na Janče bo naša druga destinacija Planinski dom na Boču, do katerega se povzpnemo v soboto, 8. 6. 2024.

V tem tednu, torej od ponedeljka, 3. 6. do petka, 7. 6., bomo na naših družbenih omrežjih in v tem članku vsak dan objavili kratek intervju z enim od glasbenih, športnih in drugih gostov, ki pa mu bo manjkal odgovor na zadnje vprašanje. Vaša naloga bo, da ga uganete!

Da naloga ne bo pretežka, boste imeli na voljo tri možnosti, svoje odgovore pa nam zapišite v komentar pod objavo oziroma prek SMS sporočila z vsebino »GREMO V HRIBE A, B ali C« na telefonsko številko 031 666 444.

Petek, 7. 6. 2024: Nina Cestnik Pavlič  z 0,0 blefa

Pravilni odgovor: B (Petkova nagrajenka: Anja S.)

.

Četrtek, 6. 6. 2024: Ansambel Petan z 0,0 blefa

Pravilni odgovor: A in B (Četrtkov nagrajenka: Katja B.)

.

Sreda, 5. 6. 2024: Natalija Verboten z 0,0 blefa

Pravilni odgovor: B (Sredina nagrajenka: Klaudija M.)

-

Torek, 4. 6. 2024: SKaTER z 0,0 blefa

Pravilna odgovora: A in B (Torkov nagrajenec:  𝐍𝐞𝐣𝐜 𝐏. 𝐢𝐳 𝐑𝐚𝐯𝐞𝐧 𝐧𝐚 𝐊𝐨𝐫𝐨𝐬̌𝐤𝐞𝐦!)

-

Ponedeljek, 3. 6. 2024: Dean on the Mike z 0,0 blefa

Pravilni odgovor: C (Ponedeljkov nagrajenec: 𝐀𝐝𝐢𝐬 𝐉. 𝐢𝐳 𝐋𝐣𝐮𝐛𝐥𝐣𝐚𝐧𝐞)

Vsak dan bomo izmed vseh sodelujočih izžrebali nekoga s pravilnim odgovorom, ki bo prejel darilni paket Laško (1x kupon za hribovsko malico, 1x kupon za pijačo na vrhu hriba, 1x večnamensko športno ruto Laško, 1x plato Laško 0,0 in 1x plato Laško Malt 0,0. Nagrado prevzamete na sedežu Radia Veseljak, na naslovu Papirniški trg 17, 1260 Ljubljana – Polje).

radio-aktual, pivovarna-laško, gremo-v-hribe, nagradna-igra
Na Jančah nam je Špela Grošelj premierno predstavila svojo novo pesem!
Sviglo Production

V soboto, 25. maja, smo se povzpeli do Planinskega doma na Jančah

Prva destinacija letošnje sezone je bil torej Planinski dom na Jančah, s svojimi 792 metri nadmorske višine lep uvod v letošnjo hribovsko pravljico. Z odlično glasbo so nas razvajali Špela Grošelj, Miran Rudan in Ansambel Pogum, ki so s tremi vrhunskimi koncerti poskrbeli za ples in nepozabno zabavo.

radio-aktual, pivovarna-laško, gremo-v-hribe, nagradna-igra
Miran Rudan je znova navdušil pred množico zabave željnih pohodnikov!
Sviglo Production

Na Janče se je z nami podal tudi legendarni slovenski košarkar Dušan Hauptman, ki ga je pred planinskim domom pozdravil mladinski pogon lokalnega KK Janče in predstavniki KZS, na čelu z zlatim reprezentantom iz Carigrada 2017 Gašperjem Vidmarjem. Kot predstavnik OKS in član Zlatorogove športne družine je bil z nami še najmlajši olimpijec iz Pekinga, biatlonec Lovro Planko.

gremo-v-hribe, aktual, laško
Z nami sta bila tudi legendarni košarkar Dule Hauptman in zlati reprezentant Gašper Vidmar.
Sviglo Production

8. junija premagamo Boč!

Z jeklenim duhom in dobro voljo smo hribovci neustavljivi, zato dogodki Gremo v hribe potekajo v vsakem vremenu!

V soboto, 8. junija, nas bo pot peljala proti Poljčanam, in sicer na enega od zadnjih vrhov v Karavankah. Drugi letošnji dogodek se bo tako odvil pred Planinskim domom na Boču, kjer bo znova zelo veselo. Tudi na tokrat zgolj 658 metrih nadmorske višine bomo deležni treh izjemnih hribovskih nastopov, ki nam jih bodo postregli Natalija Verboten, SKaTER ter Ansambel Petan. Seveda bo zopet poskrbljeno za dobro jedačo in pijačo, številne animacije in pravo hribovsko glasbeno vzdušje z Aktualovo Galamo in Petkovo pumpo. Pridružite se nam na Boču v soboto, 8. junija, med 9:30 in 14:00!

Skater in Natalija.jpg
Boč bo obarvan štajersko! V hribe se vračajo največja lokalna žurerja SKaTER in prelestna Natalija Verboten.
Sviglo Production

Laško Gremo v hribe – program letošnje, že 15. sezone

Po osvojenih Jančah nas letos čaka še pet čudovitih hribovskih destinacij, kjer nas bodo spremljali slovenski estradniki in glasbeniki, ki bodo poskrbeli za odlično vzdušje:

Planinski dom na Boču (sobota, 8. junij 2024): Natalija Verboten, SKaTER in Ansambel Petan.

Vojkova koča na Nanosu (sobota, 22. junij 2024): Rebeka Dremelj, Vili ResnikAnsambel Viharnik in Veseljaki.

Dom na Šmohorju (sobota, 13. julij 2024): Saša LenderoDejan Dogaja Band in Gadi.

Dom na Uršlji gori (sobota, 10. avgust 2024): Alya, Marko Vozelj in Ansambel Juhej.

Planica (sobota, 31. avgust 2024): Nuša DerendaAndrej Šifrer in Slovenski zvoki.

gremo-v-hribe, radio-aktual, nagradna-igra, pivovarna-laško-union, laško
15. sezona Laško Gremo v hribe bo LEGENDARNA!
Gremo v hribe

Laško legende in legendarne slovenske znamke

Poleg izjemnih glasbenih izvajalcev bodo pod okriljem legendarne znamke Laško letos v hribih z nami tudi mnoge slovenske legende z različnih področij delovanja, ki so nam Slovencem s svojim ustvarjanjem in udejstvovanjem pustile trajen in neizbrisen pečat, za kar se jim bomo na vrhu hriba skupaj družno zahvalili. Na Boč se bo z nami podal legendarni slovenski alpinist, planinski vodnik, gorski reševalec in pisateljViki Grošelj, ki ga do gora veže neizmerna ljubezen. Je namreč Slovenec, ki je preplezal največ osemtisočakov, prav tako pa se je povzpel na vse najvišje vrhove kontinentov! Vikiju, ki je v preteklosti užival v pogledih z Mount Everesta, Kilimandžara in Mont Blanca, bo pogled na slovensko pokrajino z vrha Boča, kljub precej nižji nadmorski višini, zagotovo eden najljubših. 

V hribih tudi letos ne manjkajo legendarne pumparice, ki se jim je pridružil še unikaten kultni Alpinin gojzar Laško Gremo v hribe, pohodniki pa lahko na vrhu testirajo tudi Elanova nova, inovativna in okolju prijazna električna kolesa.

gremo-v-hribe, gremo-v-hribe-2024, laško
Na Jančah sta Laško in Alpina predstavila unikaten usnjen gojzar Laško Gremo v hribe!
Sviglo production

Skozi zabavo skrbimo tudi za naravo!

Gibanje Laško Gremo v hribe s seboj vseskozi nosi tudi poslanstvo trajnosti in družbene odgovornosti. V skrbi za ohranjanje narave neokrnjene tudi za naslednje rodove, so na vseh dogodkih že leta v uporabi posebni kozarci za večkratno uporabo iz recikliranih materialov, letos pa je na pobudo in pod okriljem Pivovarne Laško ter partnerjev v življenje stopil nov, edinstven naravovarstveni projekt Laško Bivak za bele vrhove. V letošnji sezoni tako v slovenskih hribih in dolinah zbiramo prazne pločevinke, recikliran aluminij pa bo nato prihodnje leto, ob 200-letnici Pivovarne Laško, uporabljen pri izdelavi in postavitvi treh novih bivakov v slovenskem visokogorju. Vaša zabava danes pomeni zavetje jutri. In vsaka pločevinka šteje!

Več o akciji si lahko preberete TUKAJ.

gremo-v-hribe, radio-aktual, nagradna-igra, pivovarna-laško, laško
Zbiramo pločevinke za postavitev treh bivakov v slovenskih gorah!
Pivovarna Laško

gremo-v-hribe, gremo-v-hribe-2024, laško
Vaša zabava danes pomeni zavetje jutri. Vsaka pločevinka šteje!
Sviglo production

V hribe na potep z Leo

V letošnji sezoni se nam je v hribih pridružila tudi priljubljena voditeljica Lea Mederal Gams, ki jo hribolazci gotovo poznate iz oddaje "Potep z Leo" na Aktual TV in TV Veseljak Golica. Lea bo pred vsakim pohodom povabila enega od estradnikov, ki bodo nastopali na naših vrhovih, da se ji pridruži na poti do nove točke. Njene oddaje bodo tako vedno polne zanimivih posameznikov in zgodb iz zaodrja njihovih življenj. V torkovi oddaji na Aktual TV je gledalcem pot na Boč pokazala skupaj s Saško Smodej, nežnejšim delom dueta SKaTER, ki nas bo v soboto zabaval pred tamkajšnjim planinskim domom.

lea.png
V torkovi oddaji Potep z Leo in pri vzponu na Boč se je voditeljici pridružila simpatična Štajerka Saška Smodej iz skupine SKaTER.
Potep z Leo

Za zamudnike ZADNJA priložnost za vključitev v lov na titulo ambasador "Laško Gremo v hribe"!

Akcija "Laško Gremo v hribe" ponuja tudi izjemno priložnost, da postanete ambasador tega vseslovenskega gibanja. Ambasadorji gibanja LaškoGremo v hribe so za svoj trud pri premagovanju višinskih kilometrov skozi spomladansko-poletno sezono nagrajeni s čudovitimi razgledi in nepozabnimi izkušnjami, poleg tega pa so na koncu deležni še praktičnih daril in drugih prednosti ter ugodnosti.

radio-aktual, pivovarna-laško, gremo-v-hribe, nagradna-igra
Pred stojnico z žigi se je znova vila kolona bodočih ambasadorjev!
Sviglo Production

Lanski ambasadorji so na zaključnem dogodku poleg diplome in pohodniških palic dobili tudi priložnost ogleda uvodne tekme slovenskih košarkarjev na svetovnem prvenstvu kar s strehe planiškega nordijskega centra. Pivovarna Laško pa je zanje januarja letos v Laškem pripravila smeha, glasbe in dobre zabave poln ekskluziven dogodek, na katerem so prvi izvedeli za lokacije in nastopajoče v novi, 15. sezoni Laško Gremo v hribe.

Ambasadorska vloga je odlična priložnost za vse, ki radi delite svojo strast do narave in aktivnega življenja ter želite biti del navdihujoče skupnosti pohodnikov. Do tega laskavega naziva pridete tako, da zberete 12 žigov s slovenskih hribov – vsaj 5 z letošnjih dogodkov Laško Gremo v hribe, ostalih 7 pa poljubno s seznama vrhov Zlatorogove transverzale ponosa ali drugih hribov.

Ker je za osvojitev titule ambasador gibanja Laško Gremo v hribe obvezno zbrati vsaj 5 žigov z letošnjih dogodkov, je tako za zamudnike, ki ste izpustili prvi vzpon na Janče, obvezna prisotnost tako na Boču kot na vseh preostalih lokacijah do finala v Planici.

radio-aktual, pivovarna-laško, gremo-v-hribe, nagradna-igra
Zbirajte žige in postanite Ambasador Laško Gremo v hribe!
Sviglo Production

Podrobnejše informacije o tem, kako postati ambasador sezone 2024, najdete TUKAJ.

Skupaj ustvarjamo nepozabne spomine

Pivovarna Laško skupaj z Aktualom in Veseljakom vabi, da se pridružite akciji "Laško Gremo v hribe" in doživite čarobnost slovenskih vrhov. Ne zamudite priložnosti, da postanete del tega edinstvenega dogodka, ki povezuje ljudi, naravo in zabavo.

radio-aktual, pivovarna-laško, gremo-v-hribe, nagradna-igra
Tudi na Boču bodo z nami mnogi voditelji Aktuala in Veseljaka!
Sviglo Production

Ne glede na to, ali ste izkušen pohodnik ali ljubitelj narave, "Laško Gremo v hribe" ponuja nekaj za vsakogar. V hribih skupaj ustvarjamo nepozabne spomine in skrbimo za naše okolje! Za več informacij obiščite gremovhribe.si.

Kje se nas sliši:

 • | 94.9 MHz | Ljubljana z okolico
 • | 95.5 MHz | Novo mesto z okolico
 • | 95.5 MHz | Celje z okolico
 • | 96.7 MHz | Sevnica (Posavje)
 • | 95.9 MHz | Brežice, Krško (Posavje)
 • | 88.7 MHz | Dobova, Bizeljsko
 • | Preko sistema DAB+ | po vsej Sloveniji

Kje smo vidni:

 • | Telemach | Kanal 19
 • | Telekom | Kanal 21
 • | T-2 | Kanal 16
 • | A1 | Kanal 24
 • Večina ostalih kabelskih operaterjev
Radio veseljak logotip noga

Vse pravice pridržane © 2024