Danes v oddaji Dobra Kuha Nina Cestnik Pavlič predstavlja vsem dobro znano kislico. Ta ni primerna le za grizljanje, ko zmanjka sline, ampak jo lahko uporabimo tudi v kuhinji.
Tukaj je recept za omako s kislico, ki se prilega k dušenim ribjim filetom.
Sestavine za omako:
20 gramov masla,
25 gramov moke,
3 žlice sesekljanih listov kislice,
375 mililitrov jušne osnove,
sol, sveže mleti poper in ingver,
ena kislo smetano,
drobno sesekljani peteršilj
V kozici segrejemo maslo. Ko se razpusti, vanj vmešamo moko in pražimo toliko časa, da moka svetlo porumeni. Nato dodamo sesekljano kislico in vse skupaj nekaj časa dušimo. Prežganje zalijemo z jušno osnovo in jo začinimo s soljo, poprom in zmletim ingverjem. Nato še vmešamo in na hitro segrejemo (ne sme vreti) kislo smetano. Na koncu pa omako potresemo še z peteršiljem.
Odlične in uporabne recepte lahko slišite vsak dan ob 12:30 na Radiu Veseljak v oddaji Dobra kuha.
http://veseljak.si/oddaje/dobra-kuha