FOTO: Obiskala sta ju Božiček in Dedek Mraz

Dedek Mraz in Božiček

Dedek Mraz in Božiček Foto: Žiga Culiberg

Darja in Blaž sta pripravila pester petkov večer. Mala velikanka Nuša je nastopila z očetom, odvili sta se dve polfinali kviza Kdo ve več?, presenečenje večera pa je bil obisk ameriške Slovenke Lyn Marie.

Mladi ponosni na podeželje

V kmečkih igrah, še predzadnjič letos, sta se pomerili društvi podeželske mladine iz Šentjurja in Tabora. Pleničke je prala je prva igra. Ekipa, ki je iz ožetih oblačil zbrala večjo količino vode, je zmagala in to je bila ekipa mladih iz Tabora. V igri Jabolka v samokolnici je zmagala ekipa iz Šentjurja, ki je pred pričetkom igre vložila kumaro za podvojitev točk in tako osvojila dve točki.


V zadnji, tretji studijski igri sta se ekipi za zmago borili v znanju, in sicer sta morali podano trditev popraviti z več ali manj. Ekipa iz Tabora je pred pričetkom igre vložila kumaro.

Ker sta ekipi ob koncu igre bili izenačeni, sta si obe prislužili točko, a ker je ekipa iz Tabora pred pričetkom igre vložil kumaro, je dobila še dodatno točko. Izenačen je bil tudi končni rezultat, zato sta obe ekipi zmagali.

Po osemnajstih letih delovanja in sedemnajstih letih mirovanja Fantje z vseh vetrov ponovno igrajo skupaj. Še več, po 35-ih letih od ustanovitve v prvotni zasedbi snemajo nove viže. Pevci Tone Rus, Franci Pupis, Primož Berus, Franc Kramer in Iztok Preozzi so ob spremljavi Vlada Matkoviča, Jožeta Dobovška in Marjana Luzarja predstavili novo vižo Si rekla, da ne smem. Kot presenečenje večera je nastopila ameriška Slovenka Lyn Marie, ki je že nekajkrat bila nominirana za nagrado grammy. Skupaj s Sten bandom so zaigrali in odpeli svojo uspešnico Squeeze Box Polka in dodobra razgreli vzdušje v Begunjah. Naj lepi bodo prazniki so s svojo vižo zaželeli člani Ansambla Vihar, eno zimsko, novo vižo Od snežaka do bedaka pa je predstavila skupine Špica. S svojim očetom Silvom je nastopila mala velikanka Nuša Pliberšek. V živo sta odpela vižo Očka vozi počasi. Pod Avsenikovo marelo v Begunjah pa sta zaplesala tudi aktualna svetovna prvaka v rock'n'rollu Evelin Arh in Matej Matečko. Poskočno, veselo in nasmejano zimzeleno uspešnico Zemlja pleše je v narodno-zabavni različici ob spremljavi Poskočnih muzikantov odpel Alex Volasko. Iz Opčin pri Trstu so v družbo Slovenskega pozdrava prišli člani zasedbe Ano ur'co al' pej dvej ter zaigrali in zapeli pesem Adijo, Marička. Valček Padajte snežinke bele je lepa božična pesem, ki so jo za zaključek oddaje odpeli legendarni gostje Fantje z vseh vetrov.

Velika finalist kviza Kdo ve več? sta …

V tokratni oddaje sta se odvili dve polfinali. V prvem sta svoje znanje merila Barbara Jehart iz Kvinteta slovenskih deklet in Mladi Gams Žan Omahna. V izenačenem boju hitrih prstov je na koncu slavil Žan Omahna, ki se je kot prvi uvrstil v finale. Za drugo vstopnico v finale letošnje jesenske izdaje kviza Kdo ve več? pa sta se pomerila še Brigita Vrhovnik Dorič iz ansambla Jodel Express in Emil Šinkec iz ansambla Pogum. Oba sta poznala odgovore na vsa vprašanja, in tudi tu je je bila odločilna hitrost. Zmaga je pripadla Emilu Šinkecu, tako da nas prihodnji teden čaka moški finalni boj.

>