FOTO: Vse kar si slavček želi, je blažen mir

Če lahko nekomu naredi lepši dan, to tudi z veseljem stori.

Če lahko nekomu naredi lepši dan, to tudi z veseljem stori. Foto: Osebni album

Eden in edini slovenski slavček, Damjan Murko, pravi, da vsako leto sklene, da ko se z družino odpravijo na zaslužene počitnice, se resnično odklopijo od vsakodnevnih obveznosti. Intervjuji, nastopi in elektronska sporočila so takrat drugotnega pomena.

Damjan in Maja Murko
Vsi skupaj so na Obali uživali tudi v dobri kulinariki, predvsem pa so čofotali v morju.
Osebni album

Čeprav Damjan Murko živi od nastopov, se med dopustom ne pusti zmotiti. Popoln odklop traja, vse dokler se z ženo Majo ne odločita, da se trenutki, ki si jih vzameta samo zase, končajo in se spet vrneta v vsakodnevno rutino, kjer je zelo živahno. A tudi ko načrtujeta dopust, miru nekako ni in ni; sploh če dopustuješ na slovenski obali, kjer te tako rekoč vsi poznajo in si na očeh javnosti vsako minuto.

Blagovna znamka Murko

Čeprav si zadnje čase večkrat želi ostati skrit pred očmi javnosti, mu to ne uspeva najbolje. Med dopustovanjem na Obali se je kar hitro izvedelo, da z družino dopustuje v enem izmed priljubljenih hotelov. A to ga ni preveč zmotilo ... »Z veseljem sem se fotografiral in podpisal kak avtogram, saj je lepo, če nekomu narediš lep dan,« nam je zaupal Damjan in dodal, da je to del posla ter da tako pač mora biti, ko si del javnega življenja. Po koncu dopusta na morju bo družinica odšla še v hribe, v Italijo in Zagreb. Vsi se že veselijo novih dogodivščin, smo še izvedeli.

>