FOTO: Eva Hren obiskala Nürnberg

Eva se je letos po nekaj letih vrnila v mesto, kjer je preživela prvih pet let svojega življenja.

Eva se je letos po nekaj letih vrnila v mesto, kjer je preživela prvih pet let svojega življenja. Foto: Osebni album

Pevka Eva Hren je to poletje obujala spomine na najbolj zgodnja otroška leta. Svojo družino je namreč peljala na obisk v Nürnberg, kjer je preživela prvih pet let svojega življenja.

Eva Hren, pevka

"Moji starši so v 70. letih deset let živeli tam in medtem sva se rodili jaz in moja mlajša sestra. Sama sem tja hodila v vrtec, saj smo se vrnili v Slovenijo, ko mi je bilo pet let – kot jih ima zdaj moj sin Hugi. V resnici smo bili ena redkih družin, ki se je vrnila v takratno Jugoslavijo."

Eva je tudi na tokratnem obisku ugotovila, da ima še vedno pravi nemški naglas. »Resnica pa je, da ker so bili takrat (po vrnitvi v domovino) vsi otroški učbeniki prepredeni z boji Nemcev in partizanov, sem v otroški igri vedno pristala na 'nemški' strani, in zato sem hotela kot otrok nemščino prav izbrisati iz možganov. Na srečo je ostala,« se zdaj smeji Eva, ki je med drugim obiskala ulico, v kateri so živeli, in spoznala ljudi, ki živijo v njihovi nekdanji hiši.

»Srce mi je bílo na polno!« pravi pevka, ki je šla po Nemčiji z družino še na Nizozemsko, ki jih je očarala s svojimi rečnimi kanali in predvsem kolesi. »Doma se namreč kot startup zadnje čase resno ukvarjamo z idejo električnih koles. Ob muziki seveda! Tu me letos čaka veliko nastopov, ob tem pa že nekaj časa pridno snujem ideje za novo muziko. Čakam, da stvar dozori v srcu in v glavi,« je polna novih načrtov.

Morje

Sicer pa je bila poleti Eva veliko tudi na morju – kot vsako leto. »Poleg družinskih počitnic se grem dostikrat spočit še k prijateljem, ki imajo svoja 'posestva' kje na morju. Vsako leto smo tudi veliko jadrali, letos pa smo jadrnico zamenjali za avto in 'jadrali' po suhem. Bila sem torej na mojem najljubšem otoku Vis, ki mi vsako leto postreže s kakšnim še neodkritim kotičkom, pa potem več v Istri.«

>
Deli na