Tu je valentinovo in vsepovsod nas obkrožajo sami srčki. Nekaterim se to bolj dopade drugim manj. No, predvsem sladokuscem pa se zagotovo dopadlo kaj kulinarično srčkastega. Prav zato danes Veseljaki pripravljamo jagodne srčke, oblite s čokolado. Konec koncev gre ljubezen skozi želodec. In še najboljša novica – ni jih treba peči.
Sestavine za jagodne srčke, oblite s čokolado
– 250 g skute
– polovica skodelice svežih sesekljanih jagod
– 1 paket čokoladnih sendvič piškotov
– 500 g čokolade za kuhanje
– mrvice živahnih barv
– modelček za kekse v obliki srčka
Priprava jagodnih srčkov, oblitih s čokolado
1. Zmešaj skuto in jagode
2. Kekse predevaj v vrečko za zmrzovanje in jih zdrobi. Dodaj mešanico skute in jagod ter razporedi na eno polovico namaščenega pekača približno na dva centimetra debelo. Maso postavi za nekaj ur v hladilnik.
3. Na ognju stopi čokolado
4. Ko se zmes s keksi strdi, uporabi modelček in izreži iz mase srčke.
5. Vsak srček pomoči v čokolado in odstrani odvečno čokolado. Kekse polagaj na papir za peko in jih potresi z mrvicami. Shrani jih v neprodušno posodo v hladilnik ali zmrzovalnik. Odvisno, kdaj jih bosta z dragim pojedla.