Ugotovil je tudi, da ga sprošča, večkrat pa je s svojimi kulinaričnimi mojstrovinami poskušal osvojiti srca simpatij.
Za štedilnikom se je moral znajti takrat, ko je z bendom igral v tujini. Takrat so namreč večinoma živeli po apartmajih, kjer so si morali kuhati sami, saj ni bilo vedno dovolj denarja za restavracije. Na začetku, ko še niso bili tako vešči priprave jedi, so s sabo vedno jemali mamine knjige z recepti.
Največ težav mu povzročajo sladice in domača kuhinja, pri tej se mu večkrat kaj prismodi.
Frenk se je sicer svoje kulinarične pustolovščine lotil zelo velikopotezno. Prva jed, ki jo je pripravil, so bili bikovi prašniki z jajci na maslu, s česnom in čebulo. Sicer pa najpogosteje kuha jedi na zelenjavni osnovi, čeprav so v njegovem okolju bolj redke in eksperimentalne. »Notranjci smo znani po bolj mesnih jedeh, zlasti krvavicah ter kožnih in jetrnih klobasah s kislim zeljem in krompirjem, jaz pa delam s sestavinami, ki zrastejo na vrtu: od paradižnikovih omak za testenine in riž do bučk z baziliko, paprike s piščancem, krompirja, pečenega z rožmarinom, ali krompirja v oblicah z omako iz kisle smetane in česna,« je razkril glasbenik. Najbolj so mu pri srcu kuhinje njegove stare mame, mame in bivše tašče. Sam jedi pripravlja tako po receptih kot po navdihu, predvsem pa glede na sestavine, ki so mu na voljo. Okus jedi »rešuje« z začimbami, kot so bazilika, rožmarin, sol, poper in kari. Njegove specialitete so vampi v omaki in s krompirjem, ričet s klobaso in notranjske »bele« klobase. Naslednja domača jed, ki so jo želi skuhati, pa je kavra – enolončnica z masleno kolerabo, fižolom in krompirjem, posuta z ocvirki.
Ker glasbenik zelo dobro ve, da gre ljubezen skozi želodec, je srca svojih simpatij poskušal osvojiti tudi s kulinaričnimi dobrotami. Eni od njih je za glavno jed pripravil školjke na buzari, za sladico pa palačinke v flambirani omaki. Romantične obroke so sicer tudi dekleta pripravljala njemu. Največkrat so mu postregle z zrezkom z zelenjavno prilogo in dobrim kozarčkom rdečega vina, od sladic pa s tiramisujem.