Regina, pevka:
Sem zagovornica tega, da je treba praznovati vse, kar se le da, in če je praznovanje povezano s hrano in pijačo, je še toliko bolj dobrodošlo. Potrudim se, da martinovo pojedino pripravim sama. Vsekakor mlinci in rdeče zelje na martinovo ne smejo manjkati, in ker morajo biti mlinci dobro zabeljeni, spada zraven še dobra pečenka. Pri nas ni nujno, da je gos, le to, da je dovolj tolšča, kajti z dietno hrano se na ta dan ne ukvarjamo. Za posladek postrežem še s kakšno kostanjevo sladico – največkrat je to kostanjev pire, ki se ga že vsi veselijo. Da je vse, kot je treba, spijemo še kakšen kozarec vina, a vsekakor ne pretiravamo, bistvo vsega je, da se družimo in imamo lepo.
Richie Rusko, glasbenik:
Martinovanje in prazniki, kdo jih nima rad? Zberemo se v družinskem krogu, mame pa rade pripravijo gos in mlince, kar je tradicija za ta praznik. A iskreno imam sam raje od praznovanja martinovega kakšno dobro kuhano vino na stojnici, da se s prijatelji malo poveselimo in družimo.
Zvone Tomac, član skupine Kingston:
Martinovega doma sicer ne praznujemo, imamo pa s Kingstoni na ta dan velikokrat koncert, tako da takrat spijemo kak kozarec dobrega vina.