Glasbenik Luka Sešek pravi, da je v kuhinjo zaljubljen, ljubezen pa traja že od mladih nog. »Spominjam se, kako sem vedno igral 'firbca', če je katera od babic kuhala. Vedno sem stal pod pultom, opazoval in čakal, da na tla pade kak košček.« Danes za kuhalnico rad poprime sam, eksperimentira z novimi okusi in lepo pogosti svoje domače. »Kuham jedi, ki so mi ljube: rad se igram z omakami za testenine, naredim kakšno dobro pico, pokusim kakšen nov kos mesa … Skratka, dobra kuhinja je moja velika prijateljica!«
Porova pita
Sestavine:
Testo:
250 gramov moke
125 gramov segretega masla
1 jajce
4–5 žlic mlačne vode
sol
Nadev:
3 pori
100 gramov feta sira
2 decilitra smetane za kuhanje
1 deciliter mleka
5 jajc
sol
poper
muškatni orešček
Priprava:
Iz navedenih sestavin zamesite krhko testo in ga dajte za eno uro v hladilnik. Por očistite, narežite na kolobarje, ga nekaj minut namakajte v vreli slani vodi in odcedite. Feta sir nadrobite, smetano, mleko in jajca razžvrkljajte, dodajte sol, poper in muškatni orešček. Testo razvaljajte, tako da bo debelo slabega pol centimetra, in položite v naoljen pekač. Ob strani zavihajte robove. Po testu enakomerno razporedite por in feta sir ter prelijte z mlečno mešanico. Pecite 30 minut pri 180 stopinjah Celzija.