Letos sem se že drugo leto zapored odpravil za ves teden v Goriška brda, ki so za kulinariko in vina pri nas to, kar je za Gorenjsko alpinizem. (smeh) Boljše hrane in še boljša vina boste težko našli pri nas,« je prepričan Dejan Krajnc, ki je sam sebi letos podaril tudi vinsko vitrino.
Dejan Krajnc, babica ana
»Je za 33 buteljk in moral sem nakupiti tudi toliko buteljk. Svoje mesto ima v moji prenovljeni dnevni sobi v Laškem in je zdaj napolnjena do zadnjega kotička. Najverjetneje bom za svoje najbližje prijatelje organiziral vinske večere, na katere bo moral vsak prinesti kakšno vrhunsko buteljko, ki jih bomo potem spili na prihodnjem vinskem večeru. Seveda ob teh večerih ne bo manjkalo niti dobre hrane in kakovostne vinske razlage, za katero bo poskrbel moj dober prijatelj, vinski vitez Bogdan Deželak,« pravi glasbenik. Ob tem pa razkrije še eno zanimivost. »Ko sem pred leti začel pokušnjo vin, sem na začetku maral samo sladka vina, danes, ko grem proti tridesetici, pa je moj okus popolnoma drugačen, nekako obrnjen na glavo. Sladka vina mi zelo redko zadišijo, zdaj imam najraje suha vina. Glede na to, da sem v teh letih postal pravi mali poznavalec vin, imam v bližnji prihodnosti v načrtu, da opravim prvo stopnjo šole za sommeliere,« pravi Dejan.