Pripravite piščančji burger s feto in špinačo po ECE receptu, ki sta ga za vas pripravila Maja in Jernej iz Jernej Kitchen. Piščančje meso je odličen vir vitamina B in mineralov, kot je magnezij. Špinača je bogata z vitaminom K, ki je pomemben za zdravje kosti, in s karotenoidi, ki imajo antioksidativni učinek. Sir feta, ki je znan predvsem iz grške kulinarike, je dober za zdravje kosti ter oči, las, kože in jeter ter delovanje imunskega sistema.
Priprava:15 minut
Pečenje: 12 minut
Čas skupaj: 27 minut
Sestavine
za 4 osebe
POLPETI
70 g sveže špinače
450 g mletega piščančjega mesa
180 g sira feta
1/2 žličke soli
1/4 žličke popra
1/2 žličke origana
1/4 žličke česna v prahu
30 g krušnih drobtin
BURGER
1 žlica oljčnega olja, za popekanje
4 brioš bombetke
2 žlici grškega jogurta
2 žlici majoneze
4 listi solate
2 paradižnika, narezana na rezine
Postopek
PRIPRAVA POLPETOV
Špinačo grobo sesekljamo in jo damo v skledo. Dodamo mleto piščančje meso, sir feta, sol, poper, origano, česen v prahu in drobtine. Z rokami pregnetemo v enotno zmes. Z večjo žlico za sladoled zajamemo nekaj zmesi in oblikujemo v polpet. Vse štiri oblikovane polpete postavimo na krožnik in postavimo na stran.
SPEČEMO POLPETE
Večjo ponev pristavimo na zmeren ogenj in dodamo olje. Ko se olje segreje, dodamo piščančje polpete. Te pečemo na vsaki strani 6 minut oziroma do zlate zapečenosti. Prestavimo na krožnik.
PIŠČANČJI BURGER
Brioš bombetke prerežemo in prerezano stran postavimo v ponev, kjer smo pekli polpete. Na hitro popečemo, da dobimo zlato zapečenost. V skodelici premešamo grški jogurt in majonezo. Spodnji del bombetke postavimo na krožnik. Dodamo žlico mešanice jogurta in majoneze. Na omako postavimo solatni list. Na list pa damo piščančji polpet. Sledi nekaj rezin svežega paradižnika in zgornji del bombetke. Postrežemo.
Dober tek!
Bi tudi vi radi pripravljali hrano kot Maja in Jernej? Pripomočke, ki vam bodo olajšali in pohitrili delo, lahko najdete v spletni trgovini ECE shop. Preverite pestro in kakovostno ponudbo malih gospodinjskih aparatov, bele tehnike in vrtnih žarov.