Na Veseljaku smo v teh dneh "uprizorili" pravi Bučoboj. V rezanju najbolj zanimive bučne zgodbe so se pomerili; vikend voditelji, Jutranja budnica, voditelja Veseljakovega Dobrega dne in voditelja Židanega popoldneva.
Za Vikend program sta ta konec tedna poskrbela Mateja Mohar in Lovro Prešiček. Takole sta obrazložila svojo stvaritev: "Z bučama sva poskušala prikazati tipično slovensko zgodbo o paru, ki praznike dojema klasično; moški malo preveč pogleda v kozarec, medtem ko se žena jezi."
Žiga Kvas in Darja Gajšek sta v Jutranji budnici z bučo želela opozoriti na prihajajoči praznik reformacije in iz buče izrezljala Primoža Trubarja.
Eva Šolinc in Tomaž Rot sta se v Veseljakovem Dobrem dnevu potrudila in iz buče naredila čisto pravo Mamo Manko, v Židanem popoldnevu pa sta Nika Svetlin in Jaka Šinkovec stavila na "kavbučo" ali kavbojsko bučo.
Poslušalci in gledalci Veseljaki so tisti, ki so odločali o tem, katera bučna stvaritev se jim zdi najbolj zanimiva, voditelji pa so se ob tem neskončno zabavali. Če ne boste rezljali buč, bo verjetno kakšna padla vsaj v lonec, za tiste pa recept:
Kako naredimo bučno juho doma
Priprava te kremne bučne juhe doma je sila enostavna.Potrebujemo samo en lonec in 9 preprostih sestavin. Spodaj boste našli cel recept z natančnimi sestavinami in postopkom. Tukaj pa samo nekaj besed o tem kako hitra je priprava.
- Bučo tanko narežemo. Enako naredimo z zelenjavo.
- V loncu prepražimo bučo in zelenjavo.
- Dodamo jušno osnovo (ali vodo) in kuhamo.
- Spasiramo in začinimo.
- Dodamo mleko ter premešamo.
- Razdelimo med krožnike in poljubno dekoriramo.