»Ajda je tako lepa, da bi lahko bila Korošica.«

Kaj vse je Ajda prinesla Mladenu v izziv.

Kaj vse je Ajda prinesla Mladenu v izziv. Foto: Petra Hlebš

Ajda Mlakar v Saloonu na Koroškem

Ajda je tokrat obiskala gostilno Saloon na Koroškem, na poti iz Kotelj proti Slovenj Gradcu. Za kuharskega mojstra Mladena Todića je pripravila izziv – kupila je T bone steak, mlad krimpir, rukolo, čebulo in parmezan.

ajda-koroška-gost-3.png
Skriti gost je bil koroški glasbenik Boštjan Konečnik.
Arhiv oddaje

Skriti gost, glasbenik Boštjan Konečnik je zadovoljstvo s krožnikom pokazal tako, da je obglodal kosti T bone steaka. Ocenil ga je z desetko. Ajda je pripravila gorčično omako, ki je prav tako »sekala«. Chef Mladen pa je na zanimiv način ocvrl čebulo. Boštjan Konečnik je Ajdino lepoto opeval takole: »Ajda je tako lepa, da bi lahko bila Korošica.«

Kralj svoje kuhinje, Saloon 2
Kralj svoje kuhinje, Saloon
Arhiv oddaje

Ajda pa je svoje potovanje na »Divji zahod« je opisala takole: »Že od nekdaj sem si želela obiskati divji zahod, pa žal še ni bilo prave priložnosti, sem pa zato še toliko bolj uživala ob snemanju oddaje Kralj svoje kuhinje, ki nas je nazadnje popeljala v gostišče Saloon. Eden od res nepozabnih trenutkov je bil tisti v hlevu, ko sem videla male prašičke, ki so sicer zelo luštni, ampak tudi zelo glasni. Še nekaj dni po snemanju mi je piskalo v ušesih! Znova me je očarala tudi gostoljubnost in srčnost Korošcev. Kljub dolgi vožnji se je celotna ekipa s tega snemanja vrnila z zares lepimi občutki in polnimi želodci.«

Kralj svoje kuhinje – vsak ponedeljek ob 20.00 na Aktual TV!

ajda-koroška-2-krožnik.png
Takole slasten je bil krožnik s T bone steakom in mladim krompirjem ter gorčično omako.
Arhiv oddaje

Recept:

Za ocvrto čebulo

- 2 večji čebuli - moka - sol - poper - olje za cvrenje

Za krompir z zelenjavo iz pečice

- 500 g krompirja - 1 rdeča in 1 zelena paprika - 250 g češnjevih paradižnikov - 250 g šampinjonov - sol - poper - olje

Za gorčično omako z medom

- gorčična zrna ali gorčica z zrni - med - sojina omaka - mleta paprika

Za solato iz rukole in parmezana

- rukola - kos parmezana - sol - oljčno olje - balzamični kis

Za goveji steak

- zorjen goveji steak debeline približno 5 cm (približno 1 kg) - 100 g masla - nekaj strokov česna - sol - vejica svežega rožmarina

- sveže mlet poper - olje

ajda-koroška-1.png
Ajda je obiskala Mladena v Saloonu.
Arhiv oddaje

Oddajo Kralj svoje kuhinje si lahko ogledate vsak ponedeljek na Aktual TV ob 20.00.

Kje se nas sliši:

  • | 94.9 MHz | Ljubljana z okolico
  • | 95.5 MHz | Novo mesto z okolico
  • | 95.5 MHz | Celje z okolico
  • | 96.7 MHz | Sevnica (Posavje)
  • | 95.9 MHz | Brežice, Krško (Posavje)
  • | 88.7 MHz | Dobova, Bizeljsko
  • | Preko sistema DAB+ | po vsej Sloveniji

Kje smo vidni:

  • | Telemach | Kanal 19
  • | Telekom | Kanal 21
  • | T-2 | Kanal 16
  • | A1 | Kanal 24
  • Večina ostalih kabelskih operaterjev
Radio veseljak logotip noga

Vse pravice pridržane © 2024