Ajda se je tokrat z ekipo oddaje Kralj svoje kuhinje odpravila v eno najlepših slovenskih dolin, v Logarsko dolino, kjer je obiskala hotel in restavracijo Plesnik, v kateri delujeta kar dva chefa: mlajši chef Tom Čopar, ki je tudi vodja kuhinje in njegov mentor, slavni chef Janez Bratovž. Janez ustvarja menije za znano restavracijo, skupaj s Tomom pa ustvarjata okusne krožnike. Tokrat je Tomu pomagala Ajda, ki je zelo spretna in pridna pomočnica, vsi chefi so pohvalijo. S Tomom sta ustvarila raviole z dimljeno postrvjo in hrenovo omako.
Ajda je o obisku povedala: »Aboslutno najbolj idilična lokacija do zdaj. V Logarski dolini nas je pričakala prava zimska pravljica. Snežilo je ravno nekaj ur pred našim prihodom. V veliko čast nam je bilo klepetati tudi z Janezom Bratovžem, ki je vpet v prenovo jedilnika v restavraciji Plesnik, prav tako pa je tudi mentor njihovega glavnega kuharja Toma, s katerim sva pripravila vrhunski krožnik. Kot veliko ljubiteljico hrena me je najbolj navdušilo dejstvo, da lahko to sestavino odlično uporabimo tudi v omakah.«
Pri okušanju krožnika se je Ajdi in Tomu je pridružil glasbenik in skriti gost Til Čeh. Ajdi je za darilo poklonil bon za masažo obraza, ki ga je Ajda izkoristila kar takoj po jedi, v hotelu Plesnik.
Recept
*Ravioli z dimljeno postrvjo in hrenovo omako* Za tri osebe *za rezančno testo* 2 jajci 200 g moke sol *za nadev* 1 file dimljene postrvi brez kože 2 žlici maskarponeja *za hruškov gel* 2 hruški viljamovki 80 g masla sok polovice limone *za omako* 1 žlica smetanovega hrena 1 dl sladke smetane 50 g masla 3 žličke postrvjih iker zeliščno olje (po želji)
Oddajo Kralj svoje kuhinje si lahko ogledate vsak ponedeljek ob 20.00 na TV Veseljak Golica.