Tokrat bo 80-letna Stanka Garai iz Lendave pokazala, kako pripravi svoj priljubljeni prekmurski langaš – zlato zapečeno, mehko testo, ki izvira iz Madžarske, a se je že dolgo nazaj udomačilo tudi pri nas.
Langaš je jed, ki paše vedno – za kosilo, malico, v družbi ali kar tako. Priloge oziroma pomake pa po želji – sladke, slane ali pekoče.
Stanki med lonci družbo dela navihani in zvedavi voditelj Lovro Prešiček, ki se odlično znajde v kuhinji.
Kdaj vse se lahko pripravi langaše? “Zvečer zamesite, zjutraj spečete in bodo vsi zadovoljni,” pravi Stanka, ki v kuhinji ne potrebuje tehtnice, ampak zgolj izkušnje, ki so najboljša začimba Slovenskih kuharic.

“Kar malo ihte dobim, ker je tako dobro!” pa je navdušeno priznal Lovro po prvem grižljaju sveže pečene dobrote.
Slovenske kuharice – vsak ponedeljek ob 20. uri samo na TV Veseljak Golica.

Prijavite se!
Poznate tudi vi kuharico, ki ima svojo posebno jed iz vašega kraja – ali pa ste to kar vi? Pišite na kuharice@veseljak.si.