Tokrat je kuhalnico prevzela Klavdija Winder Pantner – izjemna pevka, glasbenica, učiteljica ter televizijska in radijska voditeljica.
Klavdija, ki sicer prepeva v skupini Katrca, je v oddaji pokazala tudi svojo drugo, zelo osebno plat. Kot mama treh otrok doma kuha z veliko ljubezni, hkrati pa se vsak dan sooča s posebnim izzivom – ima namreč celiakijo, zaradi katere mora biti pri izbiri sestavin izjemno previdna. Prav zato so njene jedi rezultat domišljije, znanja in izkušenj, ki jih je v oddaji z veseljem delila z gledalci.

Praznične jedi brez glutena
Lovra je naučila priprave praznične svinjske ribice v brusnični omaki – jedi, ki dokazuje, da je mogoče tudi brez glutena ustvariti bogate, okusne in praznično obarvane obroke. Recept najdete tu: KLIK Ob kuhanju sta se dotaknila tudi izzivov, s katerimi se srečujejo ljudje s celiakijo, ter pokazala, da omejitve niso ovira, temveč pogosto navdih za nove ideje v kuhinji.

Lovro je Klavdijo ob koncu razvajal še s poticami in rogljički, oddaja pa je postregla s toplino, smehom in pristnim prazničnim duhom, ki je značilen za Slovenske kuharice.
Ponovitev oddaje si lahko ogledate v sredo ob 18. uri, samo na TV Veseljak Golica.Nove episode pa zakuhamo vsak ponedeljek ob 20. uri, prav tako samo na TV Veseljak Golica.