Dva prikupna Američana, ki ju je pot zaradi ljubezni do Slovenk pripeljala v našo prelepo deželo, odkrivata slovensko kulinariko v oddaji Amerika skozi želodec! Doktor zgodovine Noah Charney in jezikoslovec in bobnar Josh Rocchio kuhata po slovensko na ameriški način! Pri tem pa jima družbo delajo tudi zanimivi gostje. V prvi oddaji, ki si jo lahko na TV Veseljak Golica ogledate že danes, v torek, 20. februarja, ko se jima bo v oddaji pripravila Bojana Pipan, ki bo Noahu in Joshu predstavila slovenske krofe.
Tako Noah in Josh sta v Slovenijo prišla zaradi ljubezni tako do Slovenk kot tudi same države. "Zgodilo se je to, da sem v Washingtonu spoznal slovensko dekle, ki je tam za vašo državo delala v diplomaciji. Če prevrtimo dogodke malo naprej, je postala moja žena, s katero sva se ustalila v Vodicah in si ustvarila družino. Slovenija je tako moj dom že 14 let," je povedal Josh. Noah pa dodal: "Meni je tu sanjsko. Sem vsaj po en mesec že živel tudi drugod po svetu; denimo v Angliji, Italiji, Španiji, na Nizozemskem, v Franciji, a je v Sloveniji daleč najboljše (zame). Nikjer drugje nisem doživel tako visoke kvalitete bivanja kot ravno tu in po več kot desetih letih življenja v Sloveniji ti moji občutki ostajajo nespremenjeni."
Kakšna je razlika med slovenskimi in ameriškimi krofi? Kakšen je burger s krofom? Preverite v oddaji Amerika skozi želodec danes ob 20. uri na TV Veseljak Golica. Ponovitev oddaje bo na sporedu v petek, 23. februarja, ob 18.00.