Janja se ne znajde odlično le pred radijskim mikrofonom, ampak tudi za štedilnikom. Kot mama in vzorna gospodinja prisega na domačo kuhinjo, jedi pa vedno pripravlja z občutkom in srcem.
V prazničnem duhu sta skupaj z Lovrom Prešičkom skuhala klasično govejo juho, takšno, kot jo poznamo iz otroštva in kakršna je skoraj obvezna spremljevalka nedeljskih in prazničnih kosil.
Dolgo kuhana, bogata z zelenjavo in aromami je prava osnova za številne zakuhe, ki jo naredijo še bolj domačo in nasitno.
Venček presenečenja
Za piko na i pa je Janja pripravila še nekaj posebnega – venček iz vlečenega testa, polnjen z domačo skuto in sezonskimi bučkami. Elegantna, a preprosta jed je navdušila tudi voditelja Lovra Prešička, ki nad takšnimi domačimi dobrotami nikoli ne skriva navdušenja.
Venček je odličen tako kot samostojna jed kot tudi dodatek praznični mizi, postrežen s svežo pomako iz kisle smetane.
Če tudi vi v prazničnih dneh radi ustvarjate domače okuse in razveseljujete svoje najbližje, sta Janjina recepta na POVEZAVI odlična izbira.
Ponovitev oddaje Slovenske kuharice si lahko ogledate v sredo ob 18. uri, svežo oddajo pa vsak ponedeljek ob 20. uri na TV Veseljak Golica.